Opgietingen

Een opgieting , in het Fins Loyly, en het Duits aufguss, is een heerlijke manier om maximaal van de sauna te genieten. Onze saunameesters doen hun uiterste best om hun zelf bedachte opgietingen voor u uit te voeren.

 

Wat is een opgieting precies?

 

Bij een opgieting gooit de saunameester ijs (of water) over de stenen van de kachel. Hierdoor ontstaat een stoomwolk die de saunameester vervolgens door de cabine verspreid door middel van het ronddraaien en wapperen van een handdoek

De echte temperatuur daalt op dat moment, maar de gevoelstemperatuur stijgt enorm, omdat de luchtvochtigheid op dat moment erg toeneemt in de cabine.

De saunameester gaat als het ware op verschillende manieren wapperen, waardoor een vlaag van warmte over uw lichaam wordt gewapperd. Het isolerend laagje lucht wat iedereen bij de huid meedraagt wordt daardoor weg geblazen, waardoor de poriën beter kunnen zweten.

Zo’n opgieting duurt over het algemeen 15 tot 20 minuten. Doordat er in het ijs lekkere geuren zitten die vrijkomen bij het wapperen en er heerlijke muziek wordt gedraaid zal het goed uit te houden zijn. En wilt u toch voortijdig de cabine verlaten is dat uiteraard geen probleem, integendeel, wij sporen de mensen aan om de cabine te verlaten op het moment dat ze het niet langer als prettig ervaren.

Op een dag zijn er 6 verschillende opgietingen. Elke opgieting heeft een ander thema en andere geuren. Denk bijvoorbeeld aan een piano opgieting, met prachtige pianomuziek / pulses waarin met klankschalen gewerkt wordt of laat u meenemen met een ode aan de maan bij La Luna. Kortom genoeg variatie in opgietingen en aan saunameesters. Al onze saunameesters zijn intern opgeleid en doen de opgietingen zoals wij vinden dat ze horen te zijn.

 

De tijden voor deze opgietingen zijn als volgt:

  • 13:00u
  • 14:30u
  • 16:30u
  • 18:00u
  • 19:30u
  • 21:30u (op de zondagen vindt deze plaats om 21:00u)

Alle opgietingen worden over het algemeen in onze kelo sauna gehouden, al kan het best voorkomen dat het een keer in een andere cabine gegeven wordt. Bijvoorbeeld met een boswandeling opgieting is het natuurlijk heerlijk om in de berkensauna te zitten.

 

Een paar keer per jaar organiseren wij ook een opgietweekend. In dit weekend heeft u de mogelijkheid om al onze saunameesters in actie te zien. Elk uur is er wel een opgieting en deze wordt elke keer door een andere saunameester gedaan. Zo kunt u zien hoe verschillend ook de opgietingen kunnen zijn.

 

Voor data’s en meer informatie over het opgietweekend houdt u het beste onze website, facebook, twitter en de nieuwsbrief in de gaten.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

Volg ons op Twitter