Opgietingen

Een opgieting, in het Fins Löyly, en het Duits aufguss, is een heerlijke manier om maximaal van de sauna te genieten. Onze saunameesters doen hun uiterste best om hun zelf bedachte opgietingen voor u uit te voeren.

 

Maar wat is een opgieting precies?

 

Bij een opgieting gooit de saunameester ijs (of water), met heerlijke toegevoegde geuren, over de stenen van de kachel. Hierdoor ontstaat een stoomwolk die de saunameester vervolgens door de cabine verspreid door met een handdoek rond te draaien en te wapperen.

De temperatuur daalt op dat moment, maar de gevoelstemperatuur stijgt enorm, omdat de luchtvochtigheid toeneemt in de cabine. Door het wapperen van de handdoek zorgt een warme luchtstroom ervoor dat de isolerende luchtlaag rondom uw huid doorbreekt. Hierdoor gaan uw poriën sneller open en kunt u in een korte tijd meer zweet verliezen.

Een opgieting duurt over het algemeen 15 tot 20 minuten. Tijdens de opgieting wordt rustgevende en heerlijk muziek gedraaid om de opgieting nóg leuker te maken. Mocht u het té warm krijgen tijdens een opgieting, dan bent u altijd vrij om de cabine te verlaten.

Op een dag zijn er 6 verschillende opgietingen. Elke opgieting heeft een ander thema en andere geuren. Denk bijvoorbeeld aan een piano opgieting, met prachtige pianomuziek / pulses waarin met klankschalen gewerkt wordt of laat u meenemen met een ode aan de maan bij La Luna. Kortom genoeg variatie in opgietingen en aan saunameesters. Al onze saunameesters zijn intern opgeleid en doen de opgietingen zoals wij vinden dat ze horen te zijn.

 

De tijden voor deze opgietingen zijn als volgt:

  • 13:00 uur
  • 14:30 uur
  • 16:30 uur
  • 18:00 uur
  • 19:30 uur
  • 21:00 uur (op vrijdag en zaterdag vindt deze plaats om 21:30 uur)

Alle opgietingen worden over het algemeen in onze kelo sauna gehouden, al kan het best voorkomen dat het een keer in een andere saunacabine gegeven wordt.